• Om oss
 • Entreprenörer
 • Program
 • Om oss

  Reach for Change är en internationell idéburen organisation som jobbar för en värld där alla barn och unga når sin fulla potential. Det gör vi genom att investera i lokalt socialt entreprenörskap och innovation som har potential att på ett kraftfullt sätt bidra till att nå de globala målen. Det innebär att vi stöttar människor som har erfarenhet av och/eller kunskap om en social utmaning och som med en innovativ idé och entreprenöriella metoder bidrar till att lösa den. Vi ger dem stöd att utveckla sina verksamheter snabbare, bättre och med en lägre risk att misslyckas än de skulle ha gjort utan oss. 

  Varför?

  Alla barn har rätt att växa upp i en värld utan fattigdom, ojämlikhet och klimatförändringar.

  Hur?

  För att nå målen i Agenda 2030 behöver vi investera i människorna som lever nära utmaningarna. Vi är med och bygger ett inkluderande Sverige för att alla sociala entreprenörer ska få samma förutsättningar att lyckas, oberoende av var de kommer ifrån eller verkar.

  Vad?

  Vi erbjuder skräddarsydda program för sociala entreprenörer och bidrar till att det ska bli lättare för dem att bedriva sina verksamheter i det land där de verkar. Det gör vi genom att utveckla ekosystemet med fokus på att höja kunskapen om socialt entreprenörskap, driva påverkansarbete och jobba för ökad samverkan mellan sektorer. 

   

  Social entreprenör?

  En social entreprenör är en person med en innovativ lösning på ett socialt problem, med en hög potential att bidra till positiv påverkan på samhället. Ett socialt företag är varken ett företag i ordets traditionella bemärkelse, eller en traditionell välgörenhetsorganisation. Fokus ligger på att ge effekt för att lösa ett samhällsproblem, men använder entreprenöriella verktyg och metoder för att leverera lösningen.

  Vårt team i Sverige

  Stockholm

  Andréa Råsberg

  Country Manager

  Malmö

  Louise Johnsson Zea

  Senior Program Manager

  Göteborg/Stockholm

  Julia Rex

  PR & Communications Manager

  Stockholm

  Agnes Thunell

  Project & Impact Officer

  Föräldraledig

  Hester Mott

  HR & Program Officer

  Stockholm

  Camilla Svedberg

  Head of Communication

  Stockholm

  Gayatri Rathinavelu

  Program Manager

  Styrelsen

  Torun Litzén

  Informationschef, Kinnevik

  Ordförande

  Georgi Ganev

  VD, Kinnevik

  Pär Svärdson

  VD, Apotea

  Monica Lindsted

  Grundare, Hemfrid

  Johan Gustafsson

  EVP Kommunikation och hållbarhet, Tele2

   

  Träffa våra team i andra länder

  Vi finns just nu i Sverige, Lettland, Bulgarien, Etiopien, Ghana och Senegal.

  Se mer här