Accepterar ni ansökningar på alla idéer? 

Nej. Syftet med den idé du ansöker med måste vara att bidra till en positiv förändring och ett bättre liv för barn och unga i Sverige (max 24 år). Vi vill också att du har funderat på hur lösningen kan skalas upp för att öka den positiva påverkan på din målgrupp.

 

Vad får man om man får en plats i inkubatorn?

  • Kapacitetsutvecklande stöd. Det innebär att du kommer få stöd i ditt arbete med att utveckla din idé genom regelbundna personliga möten. 
  • En affärsplan där du kan samla ditt arbete. Du får även stöd med övningar kopplade till affärsplanen. 
  • Tillgång till regelbundna workshops i marknadsföring, effektmätning och andra områden för att utveckla och driva verksamheten framåt.
  • Medverkan i olika typer av event med sociala entreprenörer och andra aktörer i Reach for Changes nätverk. 
  • Möjlighet att lyftas och synliggöras i Reach for Changes kanaler. 
  • Möjlighet till att bli kopplad till aktörer i Reach for Changes nätverk i privat och offentlig sektor. 
  • Presentation av verksamheten med foto på Reach for Changes hemsida. 
  • Möjlighet att bli en del av en gemenskap bland andra sociala entreprenörer – nationellt och internationellt där man kan dela med sig men också få stöd av andra med liknande utmaningar. 

 

Vad förväntas av mig i inkubatorn?

Vi vill att din verksamhet ska växa och kunna hjälpa många barn och unga. Vi vill  därför att du kan vara med i workshops, presentationer och andra events vi arrangerar. 

Vi kommer också be dig dela tankar, kontakter och expertis samt ge feedback till andra entreprenörer i programmet. Ingen har alla svar men vi jobbar tillsammans för att stärka alla verksamheter i inkubatorn. Entreprenörer i vår inkubator är förberedda på att det är mycket arbete att bygga upp och utveckla sina verksamheter i vårt program därför är deras verksamheter deras huvudfokus.

 

Kostar det något att vara med i inkubatorn?

Nej, det kostar inget att vara med i programmet då Reach for Change står för kostnaden. Däremot förväntar vi oss att du regelbundet rapporterar till oss, svarar på kommunikation, deltar i event och är villig att dela med dig till de andra entreprenörerna i programmet. Vi tror det blir bättre om alla är delaktiga och engagerade och jobbar för att stärka alla verksamheter i inkubatorn. 

 

Behöver jag ha etablerat en organisation (t.ex. ideell förening eller ett företag) för att ansöka?

Nej, du behöver inte ha startat en organisation eller ett företag innan du ansöker, men om du får en plats i vår inkubator behöver du registrera din verksamhet. 

 

Hur utvecklad behöver min idé/organisation vara?

Till att börja med krävs det att det är en nyskapande idé på hur man kan göra livet bättre för barn eller unga. Du behöver inte ha en färdig affärsmodell men vi ser gärna att du har testat den på din målgrupp och att du måste ha tänkt igenom och undersökt hur din idé kan finansieras och göras hållbar.

 

Kan jag få hjälp med min ansökan?

Vi har inte möjlighet att ge personlig feedback till alla eftersom vi får in hundratals ansökningar per år. Har du frågor angående ansökningsprocessen eller tekniska frågor kan du maila oss på [email protected]. Dock finns de flesta frågorna samlade här så läs noga igenom innan du hör av dig. 

 

Kan jag lägga till något i min ansökan när den skickats in?

Nej. Efter att du har skickat in din ansökan går det inte att ändra eller lägga till information. Ett tips är att spara ned frågorna och förbereda dina svar i ett separat dokument så du har dem klara när du är redo att skicka in din ansökan.

 

Kan man vara fler än en person som ansöker med ett initiativ?

Ja, man kan vara fler än en teammedlem. Det är däremot viktigt att personerna som ansöker har en ledande och beslutsfattande roll inom organisationen. Det går att skicka in en ansökan per team/organisation. 

 

Kan jag ansöka mer än en gång?

Du kan bara ansöka med en idé per person/team per ansökningsperiod. Om du ansöker mer än en gång kommer din extra ansökan att tas bort. Du kan dock skicka in en ansökan varje år.

 

Kan jag träffa någon från Reach for Change för att prata om min idé?

Eftersom vi får in hundratals ansökningar varje år har vi tyvärr inte möjlighet att träffas.

 

När börjar inkubatoråret?

Inkubatoråret börjar påföljande år. Det vill säga om du ansöker i september 2023 börjar aktiviteterna i januari 2024. Mer information om detta kommer när urvalet sker.

 

Måste jag vara svensk medborgare?

Nej, men du behöver ha ett personnummer.

 

Finns det någon åldersgräns för vem som kan ansöka?

Ja, du måste vara minst 18 år när du börjar i inkubatorn.

 

Vad händer efter att jag skickat in min ansökan?

Vi läser igenom alla ansökningar och kontaktar de som vi går vidare till nästa steg. Detta gör vi efter att ansökan har stängt. 

 

Får man pengar när man är med i inkubatorn?

Nej. Men för de som genomgått hela programmet finns det möjlighet att pitcha för pengar i slutet